Lokaal Hout

Wij produceren enkel met lokaal hout
gewonnen uit Zuid Holland

Lokaal Hout en Duurzaam Ondernemen

Ook Nederland kent een grote variatie aan boomsoorten: iepen, eiken, populieren, beuken – je ontkomt er in geen enkel bos aan! Kiezen voor lokaal, authentiek Nederlands hout betekent dat je helemaal niet naar het buitenland hoeft te gaan om een mooi product te maken. Iedere boomsoort heeft zo zijn eigen unieke structuur en uiterlijk, wat weer verschillende mogelijkheden voor interieurstyling geeft. Op deze manier vinden Nederlandse gerooide bomen weer een tweede leven in jouw huis. Het kopen van lokaal hout geeft tevens verschillende voordelen.

Ten eerste is het de meest milieuvriendelijke optie, aangezien transporten worden verminderd en hierdoor de uitstoot van co2 ook minder wordt. Daarnaast wordt ontbossing in grote delen van de wereld tegengegaan. Ten derde wordt de lokale economie gestimuleerd, omdat al het hout in Nederland verwerkt wordt. Daarbij blijft dat Nederland blijvend goede kwaliteit levert. Lokaal hout is dus behalve een hele mooie en authentieke keuze, een keuze die bijdraagt aan duurzaam ondernemen!

Verschillende Houtsoorten en Meubels

Wij gebruiken verschillende houtsoorten om onze meubels in onze zagerij te maken, zoals iepen, eiken, essen, suikeresdoorn, en paardenkastanjes. Deze bomen hebben allemaal zo hun unieke eigenschappen die tot mooie designkeuzes leiden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een van onze indrukwekkende boomstamtafels. Aangezien deze een neutrale kleur heeft, past de tafel in vrijwel elk interieur. Zo kun je voor een elegant of klassiek uiterlijk gaan, of juist een ruigere of ruwere stijl. Daarbij kun je deze tafel in verschillende maten bestellen. De boomstamtafel past dus in iedere kamer! Andere blikvangers zijn onze salontafels. Deze salontafels zijn ook te bestellen in verschillende maten en modellen, en staan fraai in ieder interieur.

boom

Duurzaamheid

We vinden duurzaamheid ontzettend belangrijk en houden hier bij ons bedrijf dus rekening mee. Niet alleen maar door ons te oriënteren op regionaal, Nederlands hout en hierdoor co2 uitstoot te verminderen, maar ook door duurzaam te ondernemen. Het is namelijk uiteraard jammer dat zoveel gekapte, grote bomen verdwijnen en niet voor een boom een tweede leven wordt geboden.

Volgens onze visie combineren we daarom milieuvriendelijke houtbewerking met mooie designkeuzes, allemaal in de trant van de gedachte om een boom een tweede leven te geven. Daarbij hebben we ook een duurzame vorm van de bewerking van ons lokale hout op de zagerij. Ten slotte is het ook goed om te weten dat Depot24 een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt; duurzaam betekent dus niet altijd duurder!

Badkamermeubilair

Naast een mooie eyecatcher in de woonkamer, zoals de salon- of boomstamtafels, kun je ook kiezen voor natuurlijke houtelementen in bijvoorbeeld je badkamer. Ons neutrale hout sluit mooi aan bij ieder badkamer design. Wij hebben er veel zorg aan besteed ons hout te oliën en lakken, zodat het ook in een vochtige omgeving goed meegaat. Tegenwoordig zie je steeds vaker natuurlijke elementen in badkamers, waardoor het zeker aan te raden is deze trend in je badkamer te verwerken! Ons badkamermeubilair past in iedere sfeer en is bestemd om duurzaam en lang mee te gaan.

Tuinmeubel

De tuin voor iedereen een plek om helemaal tot rust te komen. Het is daarom ook belangrijk dat je een tuin hebt met een design en uiterlijk dat helemaal bij jou past. Met onze tuinmeubel producten kun je binnen een handomdraai je tuin helemaal naar jouw smaak inrichten! Denk bijvoorbeeld aan een massieve tuintafel, of juist een tuintafel met meer klassieke elementen. Een andere optie zijn onze boomstambanken, die ook in verschillende maten en modellen kunnen worden geleverd. Zo kun je jouw tuin net dat ruwe, industriële uiterlijk geven dat je altijd wilde, of juist een mooie familiebank hebben om je tuin af te maken. Boomstambanken zijn dus een zekere aanrader!

Ben je geïnteresseerd in onze projecten?

0